Începe “balul” inaugurărilor de malluri. Urmează o toamnă cu cel puţin alte cinci proiecte. Harta completă a deschiderilor

Primul dintre cele şase sau şapte centre comerciale care vor fi inaugurate în toamna acestui an îşi deschide porţile astăzi la Arad, unde compania israeliană GTC a investit circa 70 mil. euro în mallul Galleria, proiect cu o suprafaţă închiriabilă de peste 30.000 de metri pătraţi.

Galleria este al treilea centru comercial din oraş, după proiectele Armonia şi Atrium, şi a fost închiriat aproape integral, printre chiriaşi numărându-se Cora, Inditex, Altex sau Cinema City.

Pe de altă parte, reprezentanţii altor cinci centre comerciale – Oradea Shopping City, Colosseum Bucureşti, Maritimo Constanţa, ERP Botoşani şi Electroputere Craiova – au reconfirmat ieri pentru ZF datele de deschidere ale acestor proiecte în intervalul 14 octombrie – 17 noiembrie.


În aceste condiţii, dintr-un capăt în altul al ţării va urma o perioadă cu o medie de un mall nou pe săptămână, în ciuda faptului că cele mai recente date de la Statistică arată în luna august o scădere de peste 10% a comerţului cu produse alimentare, nealimentare, băuturi şi tutun.

Sursa: Ziarul Financiar