Mallul Tiago din Oradea, aflat în faliment, a fost cumpărat la licitaţie de către o firmă care are aceeaşi adresă cu firme din sfera de influenţă a miliardarului Gabriel Popoviciu, care controlează proiectul Băneasa din Capitală.

Mallul a fost vândut pentru 30,5 mil. euro la finalul săptămânii trecute, preţul plătit fiind cu 40 mil. euro sub nivelul investiţiei realizate de grupul irlandez Mivan, dezvoltatorul proiectului. UniCredit, banca finanţatoare, îşi va recupera cele 30 mil. euro acordate pentru construcţie, în timp ce Mivan-Kier, firma care l-a construit, şi alţi furnizori negarantaţi, vor fi nevoiţi să-şi asume pierderile. Adresa sediului social al firmei Shopping Center Holding, şi unul dintre acţionari, Dumitru Ciocoiu, leagă numele cumpărătorului de cel al omului de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul proiectului Băneasa din nordul Bucureştiului.

Potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, Popoviciu ia în calcul să se implice în proiectul de la Oradea, “dacă vor fi condiţii prieteneşti”. Reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul proiectului şi organizatorul licitaţiei, spun că reprezentantul firmei Shopping Center Holding a fost avocatul Cristina Dinu.

Ţinând cont de preţul de achiziţie, proprietatea poate aduce un randament anual de 10% în euro cu condiţia închirierii întregului spaţiu de 25.000 de metri pătraţi la un nivel de 10-12 euro/metrul pătrat.

Sursa: Ziarul Financiar

Şi-a mai luat Popoviciu un mall?

Mallul din Oradea a intrat în faliment fără a fi deschis vreodată, în ciuda faptului că lucrările au fost realizate aproape integral

Achiziţia mallului Tiago Oradea, aflat în faliment, reprezintă cea mai mare tranzacţie imobiliară din acest an, în condiţiile în care în urmă cu doi ani fondurile de investiţii plăteau sume de peste 100 de milioane de euro pentru parcuri de afaceri şi malluri de dimensiuni comparabile.

Firma Shopping Center Holding, în care Dumitru Ciocoiu, un apropiat al omului de afaceri Gabriel Popoviciu, deţine 10%, s-a angajat să plătească 30,5 milioane de euro pentru centrul comercial din Oradea, dezvoltat de grupul irlandez Mivan prin intermediul firmei MLS Proiect, la finalul unei licitaţii la care s-a mai prezentat un singur ofertant, care nu a îndeplinit însă toate condiţiile.

Preţul plătit de cumpărători reprezintă doar 40% din investiţia realizată pentru construcţia mallului, care nu a fost deschis niciodată, acesta fiind primul mall scos la licitaţie în urma intrării în faliment a firmei dezvoltatoare.

Citeste Continuarea »